返回首页
当前位置: 主页 > PMP考试题 > PMP考试题库 >

PMP认证考试练习题及参考答案(五)

时间:2013-05-04 16:23来源:未知 作者:admin 点击:
1. there are two major types of reserves used on projects. the _____ is for (usually major) scope changes that were not considered as part of the original plan, whereas the _____ is to compensate for minor changes in estimating, escalati

 1. there are two major types of reserves used on projects. the _____ is for (usually major) scope changes that were not considered as part of

  the original plan, whereas the _____ is to compensate for minor changes in estimating, escalation factors.

  a. management reserve, unplanned allowance fund.

  b. management reserve, contingency.

  c. contingency fund, management reserve.

  d. unplanned allowance fund, budgetary reserve.

  e. unplanned reserve, planned reserve.

  ans: c

  2. to determine what causes the majority of quality problems in a process, a very useful tool is the:

  a. cause and effect diagrams.

  b. flow chart.

  c. control chart.

  d. pareto chart.

  e. trend chart.

  ans: d

  3. which of the following is not part of contract administration

  a. contract award

  b. performance control

  c. financial control

  d. contract closeout

  e. all of the above are parts of contract administration.

  ans: a

  4. a(n) _____ system is designed to ensure the timely availability of nonhuman resources, and includes the cost in procurement, shipping/freight,

  storage and loss.

  a. inventory control.

  b. materials management.

  c. procurement.

  d. all of the above.

  e. a and c only.

  ans: b

  5. expectancy theory as applied to project management implies that:

  a. the team will work the hardest on those goals that are clearly explained by the project manager

  b. the more rewards that the project manager provides, the better the performance of the team

  c. team members will work hardest for those project goals that also bring satisfaction to personal goals

  d. employees will work hardest for those project goals which are accompanied by high levels of authority for the individual team members

  e. none of the above

  ans: c

  6. non-verbal communication includes:

  a. body movement

  b. gestures

  c. facial expressions

  d. the way we move our hands

  e. all of the above

  ans: e

  7. the formal invitation to submit a price for specified goods/services is usually referred to as:

  a. request for proposal

  b. request for quotation

  c. tender invitation

  d. bid invitation

  e. a and b only

  ans: b

  8. the project scope/charter baseline includes:

  a. summary of background conditions defining the project.

  b. organization, authority and responsibility relationships.

  c. functions to be performed.

  d. resource requirement schedule including time estimates.

  e. all of the above.

  ans: e

  9. which of the following is not an input to quality planning?

  a. scope statement.

  b. regulations.

  c. work results.

  d. standards.

  e. quality policy.

  ans: c

  10. which of the following networking methods allows us to show that the last 10% of one element cannot be completed until 62% of a previous

  element has been completed?

  a. pert

  b. adm

  c. pdm

  d. all of the above.

  e. a and c only.

  ans: c

  11. which of the following utility functions reflects risk-aversion:

  a. uniform

  b. increasing

  c. decreasing

  d. exponential

  e. b and d only

  ans: c

  12. a deficiency in characteristics that render the quality of the material/service unacceptable is usually referred to as:

  a. defective

  b. defect

  c. non-conformance

  d. poor workmanship

  e. lack of fitness for use

  ans: c

  13. a line manager possesses information which the project team needs, but withholds the information. the results in a(n):

  a. blindspot

  b. facade

  c. region of influence

  d. communication power base

  e. none of the above

  ans: b

  14. a project can best be defined as:

  a. series of non-related activities designed to accomplish single and multiple objectives.

  b. coordinated effort of related activities designed to accomplish a goal without a well-established end point.

  c. cradle-to-grave activities which must be accomplished in less than one year and consumes human and non-human resources.

  d. any undertaking with a definable time frame, well-defined objectives, and consumes both human and non-human resources with certain

  constraints.

  e. all of the above.

  ans: d

  15. guidelines for estimating time durations include:

  a. assuming a normal level of labor and equipment.

  b. assuming a normal work week.

  c. using consistent time units

  d. using past actual durations as guides.

  e. all or part of each of the above.

  ans: e

  16. herzberg identified factors which, if present, will lead to increased motivation. a typical factor would be:

  a. good supervision

  b. job security

  c. regular promotions

  d. good salary

  e. a dental plan

  ans: c

  17. statistical cost estimating techniques (based upon history), are called _____ estimates and are a _____ approach.

  a. definitive, bottom up.

  b. analogy, top down.

  c. parametric, bottom up.

  d. parametric, top down.

  e. analogy, bottom up.

  ans: d

  18. which quality management tool would be used to determine potential causes of a production problem?

  a. control chart.

  b. ishikawa diagram.

  c. scatter diagram.

  d. histogram.

  e. run chart.

  ans: b

  19. affinity diagrams are used to:

  a. determine if a process is in control.

  b. determine root cause.

  c. show the relationship among variables.

  d. categorize large amounts of data.

  e. none of the above.

  ans: d

  20. one of your project team members has made a technological breakthrough on an r & d project. the result will be new business for the

  company, as well as a company patent. the team member received a company bonus. the motivational strategy used here is:

  a. job enrichment

  b. linking pay and performance

  c. behavior modification

  d. freedom in the work place

  e. all of the above

  ans: b

(责任编辑:admin)
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%
------分隔线----------------------------
发表评论
请自觉遵守互联网相关的政策法规,严禁发布色情、暴力、反动的言论。
评价:
表情:
验证码:点击我更换图片