返回首页
当前位置: 主页 > PMP考试题 > PMP考试题库 >

PMP认证考试练习题及参考答案(四)

时间:2013-05-04 16:22来源:未知 作者:admin 点击:
1. which of the following is an element of procurement management: a. inspection b. purchasing c. estimating d. expediting e. a, b and d only ans: e 2. which of the following is most closely associated with pure risk: a. profit and loss b.

 1. which of the following is an element of procurement management:

  a. inspection

  b. purchasing

  c. estimating

  d. expediting

  e. a, b and d only

  ans: e

  2. which of the following is most closely associated with pure risk:

  a. profit and loss

  b. personnel turnover

  c. insurance

  d. market fluctuations

  e. a and d only

  ans: c

  3. assignable cause or special variation is:

  a. is indicated when a point falls outside the control limits.

  b. is indicated when a point falls outside the specification limits.

  c. is indicated when a run of seven or more points fall above the center line of a standard control chart.

  d. is indicated when a run of seven or more points fall below the center line of a standard control chart.

  e. a, c, and d.

  ans: e

  4. in the arrow diagramming method (adm), _____ do not consume time or resources.

  a. events.

  b. activities

  c. slack elements.

  d. b and c only.

  e. all of the above.

  ans: a

  5. management reserve is generally intended to be used to:

  a. implement additional unbudgeted scope

  b. compensate for inaccurate estimates

  c. cover major unforeseen catastrophes

  d. cover unforeseen problems in the project

  e. all of the above.

  ans: d

  6. project management has been proven to be successful because employees get to see the entire effort, from beginning to end, rather than just

  small pieces. this could be considered an example of

  a. behavioral modification

  b. linking performance to pay

  c. positive job reinforcement

  d. job enrichment

  e. all of the above

  ans: d

  7. project managers that are available to answer questions, provide guidance when need, and generally do not interfere with day-to-day activities

  have a(n) ______ managerial style.

  a. autocratic

  b. conciliatory

  c. ethical

  d. facilitative

  e. judicial

  ans: d

  8. the scope baseline once established and approved, is used:

  a. as the basis for making future decisions.

  b. to accomplish verification measures.

  c. to evaluate potential changes.

  d. all of the above.

  e. a and c only.

  ans: d

  9. the three most common types of project cost estimates are:

  a. order of magnitude, parametric, and budget.

  b. parametric, definitive and top down.

  c. order of magnitude, definitive and bottom up.

  d. order of magnitude, budget and definitive.

  e. analogy, parametric and top down.

  ans: d

  10. to calculate the expected value of an outcome:

  a. divide the value of each outcome by its probability, then add the results.

  b. divide the value of the desired outcome by the value all possible outcomes

  c. multiply the value of each outcome by its probability, then add the results

  d. use linear regression to assess the expected value of the outcome

  e. b and d only

  ans: c

  11. activities with zero time duration are referred to as:

  a. critical path activites.

  b. noncritical path activities.

  c. slack time activities.

  d. dummies

  e. none of above.

  ans: d

  12. for a given characteristic in a construction process, the standard deviation associated with production variation is 0.8“, and the standard deviation associated with measurement variation is 0.6”. the total standard deviation for this

  characteristic is:

  a. 1.4“

  b. 1.2”

  c. 1.0“

  d. 0.8”

  e. 0.2“

  ans: c

  13. project cash reserves are often used for adjustment in escalation factors which may be beyond the control of the project manager. other than possibly financing (interest) costs and taxes, the three most common escalation factors involve changes in:

  a. overhead rates, labor rates and material costs.

  b. overhead rates, schedule slippages, and rework.

  c. rework, cost-of-living adjustments, and overtime.

  d. material costs, shipping cost, and scope changes.

  e. labor rates, material costs, and cost reporting.

  ans: a

  14. selective perception is _____ of new conflicting information that may result, in a breakdown in communication.

  a. encoding

  b. blocking out

  c. transmission

  d. acceptance

  e. decoding

  ans: b

  15. the work breakdown structure (wbs) is an excellent tool for objective control and evaluation. which of the following is generally not

  validated through the wbs?

  a. time, schedule and cost.

  b. management coordination and organization structuring.

  c. work methods and accountability.

  d. quality of work.

  e. risk and impact decision-making.

  ans: d

  16. when working in an environment that uses learning curves, the most effective plan for creating the perception that pay is related to

  performance is to provide the team members with an individual salary plus bonus based upon

  a. individual productivity

  b. cost effectiveness

  c. group or team productivity

  d. rating system developed by the project manager

  e. all of the above

  ans: a

  17. which of the following is not part of the acquisition process:

  a. source selection

  b. invitation to bid

  c. contract award

  d. notice to proceed

  e. all of the above are parts of the acquisition process.

  ans: d

  18. an individual who is working on the satisfaction of physiological needs has essentially satisfied which needs?

  a. safety

  b. empowerment/authority

  c. esteem

  d. self-actualization

  e. none of the above

  ans: e

  19. in the pdm, common constraints include:

  a. start-to-start

  b. finish-to-start

  c. finish-to-finish

  d. b and c only

  e. a, b, and c.

  ans: e

  20. scope reporting is the timely determination, _____, and _____ of project progress, status data, and transforming this into structured

  documentation (reports) necessary to judge project performance (reporting on work packages)。

  a. recording, accumulation.

  b. recording, graphical display.

  c. accumulation, graphical display.

  d. graphical display, interpretation.

  e. interpretation, analysis.

  ans: a

(责任编辑:admin)
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%
------分隔线----------------------------
发表评论
请自觉遵守互联网相关的政策法规,严禁发布色情、暴力、反动的言论。
评价:
表情:
验证码:点击我更换图片