返回首页
当前位置: 主页 > PMP考试题 > PMP考试题库 >

PMP认证考试练习题及参考答案(二)

时间:2013-05-04 16:21来源:未知 作者:admin 点击:
1. the highest degrees of project risk and uncertainty are associated with the following phase of the project: a. conceptual b. execution c. cut-over d. post project evaluation e. a and d only ans: a 2. the most common types of schedules a

 1. the highest degrees of project risk and uncertainty are associated with the following phase of the project:

  a. conceptual

  b. execution

  c. cut-over

  d. post project evaluation

  e. a and d only

  ans: a

  2. the most common types of schedules are gantt charts, milestone charts, line of balance, and:

  a. networks.

  b. time phased events.

  c. calendar integrated activities.

  d. a and c only.

  e. b and c only.

  ans: a

  3. which of the following is often overlooked in achieving effective communication?

  a. speaking clearly

  b. listening

  c. interpreting

  d. maintaining eye contact

  e. manipulating the conversation

  ans: b

  4. which type of contract requires that the buyer keep the tightest labor/material cost control?

  a. cost plus incentive fee

  b. cost plus percentage of costs

  c. cost plus fixed fee

  d. firm fixed price

  e. firm fixed price plus incentive

  ans: b

  5. a task-oriented family tree of activities is a:

  a. detailed plan.

  b. linear responsibility chart.

  c. work breakdown structure.

  d. cost account coding system.

  e. work package description.

  ans: c

  6. adding 5 people to a 4 person team increases the communication channels by a factor of:

  a. 2 times

  b. 3 times

  c. 4 times

  d. 5 times

  e. 6 times

  ans: e

  7. cost management includes:

  a. cost estimating/forecasting.

  b. cost budgeting/cost control.

  c. cost applications.

  d. all of the above.

  e. a and b only.

  ans: d

  8. participative management:

  a. involves the solicitation of information from all team members.

  b. assumes that members avoid work and responsibility.

  c. suggests the sharing of power and decision making.

  d. employs a theory x style of leadership.

  e. a and c

  ans: e

  9. the auditing function that provides feedback about the quality of output is referred to as:

  a. quality control.

  b. quality planning.

  c. quality assurance.

  d. quality improvement

  e. all of the above.

  ans: c

  10. the lowest dollar amount 'at stake' is associated with the following phase of the project:

  a. conceptual

  b. execution

  c. cut-over

  d. post project evaluation

  e. a and d only

  ans: a

  11. the major disadvantage of a bar chart is:

  a. lack of time-phasing.

  b. cannot be related to calendar dates.

  c. does not show activity interrelationships.

  d. cannot be related to manpower planning.

  e. cannot be related to cost estimates.

  ans: c

  12. which contract type consists of - target costs & profit, ceiling prices and shared ratio of risk?

  a. cost plus incentive fee

  b. cost plus percentage of costs

  c. cost plus fixed fee

  d. firm fixed pricewww.Examda.CoM

  e. firm fixed price plus incentive

  ans: e

  13. methods and techniques used to examine cost and technical data are called feasibility studies. the economic aspects of a feasibility study

  include interest rates, present worth factors, operating costs, depreciation and _____.

  a. capitalization costs.

  b. technical skill requirements.

  c. technology forecasting.

  d. strategic marketing intelligence.

  e. all of the above.

  ans: a

  14. standard of purchased material:

  a. simplifies inventory control

  b. reduces the risk of obsolescence

  c. reduces cost of purchasing and storage

  d. all of the above.

  e. a and c only.

  ans: e

  15. the “control points” in the work breakdown structure used for isolated assignments to work centers are referred to as:

  a. work packages.

  b. subtasks.

  c. tasks.

  d. code of accounts.

  e. integration points.

  ans: c

  16. the utility of network-based schedules:

  a. reveals interdependencies.

  b. facilitates “what if” exercises.

  c. highlights critical activities.

  d. provides information on resource requirements, time requirements and tradeoffs.

  e. all of the above.

  ans: e

  17. the way a project manager sends and receives information depends upon:

  a. how others relate to the project manager

  b. the project manager's level in the organizational hierarchy

  c. the size and nature of the project

  d. the project manager's salary and age

  e. the number of projects going on at one time in the company

  ans: a

  18. uncertainty refers to a situation where:

  a. the outcomes are known but their probabilities are high

  b. the outcomes and their probabilities are known

  c. neither the outcomes nor their probabilities are known

  d. states of nature can change at any time

  e. probabilities of various states of nature can change at any time

  ans: c

  19. which of the following is closet to deming's definition of quality:

  a. conformance to requirements.

  b. fitness for use.

  c. continuous improvement of products and services.

  d. customer focus.

  e. all of the above.

  ans: c

  20. it is useful to conduct project risk assessment according to the project's

  a. charter

  b. statement of work

  c. work breakdown structurehttp://ks.examda.com

  d. network

  e. budget

  ans: c

(责任编辑:admin)
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%
------分隔线----------------------------
发表评论
请自觉遵守互联网相关的政策法规,严禁发布色情、暴力、反动的言论。
评价:
表情:
验证码:点击我更换图片