返回首页
当前位置: 主页 > PMP考试题 > PMP考试题库 >

PMP认证考试练习题及参考答案(一)

时间:2013-05-04 16:16来源:未知 作者:admin 点击:
1. communications is best described as: a. an exchange of information. b. providing written or oral directions. c. consists of senders and receivers d. effective listening. e. all of the above ans: e 2. fixed price contracts place more ris

 1. communications is best described as:

  a. an exchange of information.

  b. providing written or oral directions.

  c. consists of senders and receivers

  d. effective listening.

  e. all of the above

  ans: e

  2. fixed price contracts place more risk on the:

  a. owner

  b. buyer

  c. seller

  d. contractor

  e. c or d

  ans: e

  3. life cycle costing is the total cost to the customer for the acquisition and ownership over its full life. life cycle costing categories include the cost

  of _____, _____, and _____.

  a. r & d, maintainability, operation and support.

  b. r & d, production, operation and support.

  c. acquisition, operations, maintenance.

  d. production, operations, maintenance.

  e. none of the above

  ans: b

  4. management by objectives assumes that the team:

  a. is receptive to an unstructured environment.

  b. does not require close supervision.

  c. possesses a self directed philosophy

  d. identifies with project objectives.

  e. all of the above.

  ans: e

  5. quality may be defined as:

  a. conformance to requirements.

  b. fitness for use.

  c. continuous improvement of products and services

  d. appeal to the customer

  e. all of the above except b

  ans: e

  6. since risk is associated with most projects, the best course of action is to:

  a. cover all project risks by buying appropriate insurance

  b. ignore the risks, since nothing can be done about them and move forward with the project in an expeditious manner.

  c. avoid projects with clear and present risks

  d. eliminate all known risks prior to the execution phase of the project

  e. identify various risks and implement actions to mitigate their potential impact

  ans: e

  7. the process of choosing/documenting the best approach to achieve the project objectives is part of:

  a. the scope baseline.

  b. scope authorization

  c. scope definition

  d. scope planning.

  e. all of the above.

  ans: d

  8. time management is the allocation of time in a project's life cycle through the process of:

  a. planning

  b. estimating.

  c. scheduling.

  d. controlling

  e. all of the above.

  ans: e

  9. a comprehensive definition of scope management would be:

  a. managing a project in terms of its objective through the concept, development, implementation, and termination phases of a project.

  b. approval of the scope baseline.http://ks.examda.com

  c. approval of the detailed project charter.

  d. configuration control.

  e. approved detailed planning including budgets, resource allocation, linear responsibility charts and management sponsorship.

  ans: a

  10. cost plus percentage of cost contracts are more desirable for the:

  a. owner

  b. buyer

  c. seller

  d. contractor

  e. c or d

  ans: e

  11. management styles associated with production environments, such as assembly lines commonly include:

  a. a directing style of leadership.

  b. a lack of confidence in their workerswww.Examda.CoM

  c. assumption that workers lack ambition and dislike responsibility

  d. a theory x style of leadership

  e. all of the above.

  ans: e

  12. quality management:

  a. is another name for careful inspections.

  b. is inversely related to productivity.

  c. is primarily the responsiblity of management.

  d. is primarily the responsibility of the workers.

  e. is essentially a motivational technique.

  ans: c

  13. risk management allows the project manager and the project team to:

  a. eliminate most risks during the planning phase of the project

  b. identify project risks

  c. identify impacts of various risks

  d. plan suitable responses

  e. b, c and d only

  ans: e

  14. scheduling is the process by which decisions are made concerning:

  a. tasks to be accomplished.

  b. personnel/organization that will be assigned to accomplish the task.

  c. time when the tasks are to be completed.

  d. all of the above.

  e. a and c only.

  ans: e

  15. the basic elements of communication include:

  a. listening, talking and sign language.

  b. communicator, encoding, message, medium, decoding, receiver, and feedback

  c. clarity of speech and good listening habits

  d. reading, writing and listening

  e. all of the above

  ans: b

  16. which of the following would most likely increase the accuracy of estimating the project cost?

  a. pricing out the work at lower levels in the work breakdown structure.

  b. using historical data.

  c. talking to people who have worked on similar projects.

  d. all of the above.

  e. a and c only.

  ans: d

  17. a variance envelope has been established on a project. the envelope goes from +-30% in r&d to +-5% during manufacturing. the reason for

  the change in thickness of the envelope is because:

  a. the management reserve has been used up.

  b. the accuracy of the estimates in manufacturing are worse than the estimates in r & d.

  c. tighter controls are always needed as a project begins to wind down.

  d. of the personal desires of the project sponsor.

  e. of none of the above

  ans: e

  18. cost of quality is:

  a. associated with non-conformance to specifications and requirements.

  b. primarily caused by poor workmanship of workers who are building or manufacturing the product.

  c. used to determine whether a quality management program is suitable for a given project.

  d. negligible for most large projects.www.Examda.CoM

  e. a and b

  ans: a

  19. management plans include all of the following except:

  a. organization of project.

  b. job descriptions.

  c. policies and procedures.

  d. linear responsibility charts.

  e. scope baseline.

  ans: e

  20. the japanese resource management model exhibits:

  a. a cooperative spirit of goal setting.

  b. non-specialized career paths

  c. frequent changes in team assignments

  d. a theory z style of management

  e. all of the above.

  ans: e

(责任编辑:admin)
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%
------分隔线----------------------------
发表评论
请自觉遵守互联网相关的政策法规,严禁发布色情、暴力、反动的言论。
评价:
表情:
验证码:点击我更换图片